• 9849-xxx-xxx
  • noreply@example.com
  • Tyagal, Patan, Lalitpur

Oaxaca: En enda større kjærlighetshistorie

Skrevet: 1/26/21 | 26. januar 2021

Har du noen gang kommet til en destinasjon og bare visste at det er noe for deg? Noe i luften fortalte deg bare at dette stedet er alt du drømte om at det skulle være, og at du skulle være forelsket i det for alltid.

Jeg har følt det bare noen få andre ganger før, i Paris, Hong Kong og Tokyo.

Og jeg følte det slik igjen da jeg kom til Oaxaca.

Byens energi og min synkroniseres bare. Vi var et par. Jeg kunne gjenkjenne tegnene: en følelse av ubetinget lykke dukket opp i hjertet mitt. Øynene mine skiftet regelmessig til hver farge av farger, hver bevegelse, som om jeg hadde en umettelig sult å ta inn alt. Jeg var forelsket.

De to påfølgende ukene mine der bare utdypet den følelsen.

Oaxaca, en by i den sentrale delen av Stillehavskysten av Mexico, ligger i en dal omgitt av sprø fjell. (Det er også navnet på staten den ligger i.) Området har vært befolket i tusenvis av år av urfolk Zapotec og Mixtec -folk. I 1440 ankom aztekerne og annekterte den og navngav den “huaxyacac”, som indikerte “blant huaje” (en type lokalt tre). Mindre enn hundre år senere erobret spanskene regionen.

Spol frem til i dag og Oaxaca har blitt et senter for arvsturisme, på grunn av mange historiske attraksjoner (inkludert Monte Albán, et UNESCOs kulturarvsted; og Mitla, et arkeologisk sted i Zapotec) i byen og omegn. Det er en by med fargerike bygninger, pittoreske takterrestauranter og barer, gatekunst, historiske spanske koloniale kirker, brosteinsgater og mange parker.

I løpet av det siste tiåret, ettersom Mezcal har blitt usedvanlig populær, har det også blitt knutepunktet for alle ting Mezcal, med turister som når rekordnumre (pre-covid). Og sammen med Mérida og Mexico City regnes det som et av de gastronomiske sentrene i Mexico.

Kort sagt, byen hadde alt jeg liker: historie, sprit og mat. Legg til det, en attraktiv urban estetikk som skapte et lett-på øynene for å konsumere nevnte mat og drikke, og du har et optimalt sted å tilbringe en uke eller tre.

Det var ikke det at jeg elsket Oaxaca på grunn av nettstedene. Det er en pandemi som raser, og jeg var ikke komfortabel med å være rundt folkemengdene. Palene mine som ikke hadde Covid var enda mindre komfortable. Mens maske-slitasje var utbredt, jo nærmere vi kom til jul, jo mye mer overfylt ble byen, og det føltes som om det var for mange mennesker rundt.

Så det var ingen turer, overfylte markeder eller sightseeing generelt for meg, men det var servering, drakk og så vennene mine som bodde der.

Denne byen med 300 000 innbyggere hadde nettopp Je ne Sais quoi som fylte min ånd og magen min.

Oaxaca er populær for sin føflekk (en standard marinade/saus), tlayudas (en pizza-lignende gatemat), Chiles rellenos (utstoppede paprika), memelas (grillede maiskaker med bønne, kjøtt og osteker) og tetelas (trekantet Maissnacks fylt med bønner og ost).

Og jeg spiste dem alle. Gitt klimaet hadde restaurantene alle utendørs servering, så det var lett å gjøre det trygt. Jeg kunne ikke gå en blokk uten å stoppe og lure på: “Skal jeg dra dit? Kanskje en tredje middag? ”

Vandrende blant 10-peso (50 cent) taco-boder av byen, kom jeg også over den populære Hamberguesa: en burger toppet med en pølse, skiver ost, oaxacaost, skinke, ananas, salat, tomat og jalapeño. Det er all de deilige usunne matvarene du noen gang kan ønske deg 35 pesos ($ 1,75 USD). Og det var den beste burgeren jeg noensinne har hatt i livet mitt! Jeg prøvde noen få forskjellige versjoner, men dommen var alltid den samme: en til, vær så snill!

Så er det den populære Mercado 20 de Noviembre, en betydelig utstilling av små boder og en populær Pasillo de Carnes Asades, eller “Meat Alley”, en glans av grillboder der duftene av hundrevis av retter flekker i luften, alt du vil ha deg til å deres kilde. I Oaxaca er det best å beite, for det vil være mange fristende måltider å tilby.

Og du må ikke begrense deg selv. (Antallet på skalaen da jeg kom hjem viste meg at jeg fulgte mine egne råd.)

Deretter er det mezcal, regionens viktigste ånd. Mens det er produsert i noen få stater, er Oaxaca sentrum for den mezcale verdenen, og bare noen få timer unna er det viktigste produserende området, i nærheten av byen Santiago Matatlán, hvor du ikke kan gå hvor som helst uten å komme over en mezcalería. De er som Pho -boder på gatene i Saigon, puber i Praha, hvitvinbarer i Bordeaux eller Starbucks i en hvilken som helst stor amerikansk by: overalt.

Palene mine Anna og Brooks fra Rambling Spirits kjørte oss rundt på en heldagsturné, og jeg lærte mye om drinken. I likhet med Tequila er Mezcal laget av agave, men i motsetning til Tequila, er hjertet av planten tilberedt i en grop i bakken før den knuses. Deretter tilsettes vann, og det er tillatt å gjære. Tatt i betraktning at den er tilberedt, har Mezcal en mye røykere smak enn tequila.

Men utover maten og drikken, var det kjempefine og muntre mennesketle jeg møtte. Fra José, den mezcal produksjonseieren, til Asís, en lokal kamerat av en venn, til personalet på hotellet jeg bodde på, til Hamberguesa -produsenten jeg fortsatte å vende tilbake til, var alle gjestfrie, varme og imøtekommende. “Du må bli” og så “vel, kom tilbake, ok?” var setninger jeg ofte hørte.

Og hvis jeg ikke trengte å reise hjem, ville jeg ha blitt vinteren.

Det var uten tvil mitt favorittsted i Mexico og holder nå et sted mitt hjerte på en måte jeg ikke forventet. Jeg mener, jeg visste at jeg ville like det, men å elske det så mye? Det var en overraskelse.

Men igjen, det er destinasjonene vi har minst forventninger til det som viser seg å være våre favoritter.

Så nå, sammen med en veldig liten håndfull steder i verden, kan jeg legge Oaxaca til listen: byer jeg vil elske resten av livet.

S. – Alle bilder av min PAL Exploradict. Gi henne en følge på Instagram!

P.P.S. – Jeg gjorde en ting. Jeg opprettet et Google -kart over alle stedene jeg elsker å spise i verden (eller de jeg kan huske i dette øyeblikket). Det er delbart og sparelig, og det har alle mine Oaxaca -favoritter oppført. Du kan sjekke det ut her. (Merk: Det fungerer bare på mobil).

Bestill turen til Mexico: Logistiske ideer og triks
Bestill flyet ditt
Finn en rimelig flytur ved å bruke Skyscanner eller Momondo. De er mine to favoritt søkemotorer fordi de søker på nettsteder og flyselskaper over hele kloden, slik at du alltid vet at ingen stein blir igjen.

Bestill innkvarteringen din
Du kan bestille vandrerhjemmet ditt med Hostelworld ettersom de har den største varen. Hvis du vil bo andre steder, kan du bruke booking.com, da de konsekvent returnerer de billigste prisene for gjestehus og rimelige hoteller. Mitt favorittsted å bo i Oaxaca er:

Los Arrayanes

Ikke glem reiseforsikring
Reiseforsikring vil sikre deg mot sykdom, skade, tyveri og kanselleringer. Det er detaljert beskyttelse i tilfelle noe går galt. Jeg drar aldri på tur uten det, da jeg har måttet bruke det mange ganger i det siste. Jeg har brukt verdens nomader i ti år. Mine favorittbedrifter som tilbyr den beste servicen og verdien er:

Sikkerhetsving (for alle under 70)

Forsikre turen min (for de over 70)

MedJet (for ekstra hjemsendelsesdekning)

Leter du etter de beste selskapene å spare penger med?
Sjekk ut ressurssiden min for de beste selskapene å bruke når du reiser! Jeg lister opp alle de jeg bruker for å spare penger når jeg reiser – og jeg tror vil hjelpe deg også!

Vil du ha mye mer informasjon om Mexico?
Sørg for å sjekke ut vår robuste destinasjonsguide på Mexico for enda mye mer planleggingstips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *